Expertsessies


Expertsessies ronde 2
13:45 - 14:25

2.1 Hoe HR technologie de continue ontwikkeling van je medewerkers ondersteunt

Wanneer en hoe geef je feedback?
In deze expertsessie gaan Jolanda Hidding en Rick Daams op deze vragen in en geven zij aan welke technologische oplossingen bij de verschillende opties passen.

Samen met u gaan we de de volgende vragen beantwoorden:

  • wat zijn de behoeften van uw organisatie op het vlak van feedback geven, verzamelen en verwerken?
  • is feedback onderdeel van het beoordelingsproces?
  • welke technologie past hierbij?

Rick Daams - Consultant People Advisory Services EY en Apoorva Mathur - Executive Director People Advisory Services EY

 

Expertsessies ronde 2
13:45 - 14:25

2.2 Prestatiemanagement in de nieuwe wereld!

Het jaarlijkse beoordelen blijkt in de praktijk ondanks de goede intenties een demotiverend proces. De focus op een jaarlijks oordeel en het feit dat mensen zichzelf hoger dan gemiddeld inschatten leidt vaak tot teleurstelling.

In deze workshop presenteren wij een moderner alternatief dat we prestatiemanagement 2.0 noemen.

Daarnaast willen we met elkaar op zoek naar what’s next. Er worden links en rechts mooie stappen gemaakt onderweg naar de ideale prestatiecyclus. Maar hoe ziet die ideale wereld eruit? Wat zien we dan wel, of wat zien we juist niet meer? Denk en doe mee en draag bij aan de Nieuwe Wereld.

Ruud Verbeek - Senior HR Business Partner Eneco en Tineke de Wolf - Project Manager Compensation & Benefits Eneco

Expertsessies ronde 2

2.3 Onboarding

Employee experience:

  • Pre boarding
  • Onboarding
  • Analytics


Onboarding
Bedrijven nemen HR-technologie steeds serieuzer en gebruiken technologie om samenwerking te verbeteren. Dit resulteert in grotere betrokkenheid en maakt het aantrekken van toptalent makkelijker.

Wat bedoelen we eigenlijk met onboarding?
Iedereen kent het wel… "Je hebt een nieuwe job maar je hebt tal van vragen, zoals waar moet ik mij melden/hoe zit mijn eerste week eruit/wie zijn mijn collega’s enz enz". Dit (inwerk)proces hebben wij door middel van het Appical platform sinds 2012 veel efficiënter, persoonlijker en veel leuker gemaakt. Zo zorgen we ervoor dat de nieuwe medewerker al ruim voor de 1e werkdag de organisatie kent, weet wat de verwachtingen zijn vice versa maar ook dat we de organisatie helpen in een uniform proces waarbij de medewerker de aandacht krijgt, dat hij/zij ook verdient. Uit onderzoek blijkt dat een goed onboarding-proces leidt tot hogere werknemerstevredenheid, hoger rendement, betere prestaties, grotere betrokkenheid en minder stress en personeelsverloop.

Tijdens onze workshop zullen wij dieper ingaan op het vraagstuk ‘’hoe zorg ik dat nieuwe medewerkers goed landen binnen mijn organisatie?’’
Appical verandert de manier waarop bedrijven communiceren met nieuwe medewerkers. In de schaarse kandidatenmarkt is onderscheidend vermogen belangrijk; talent wil je bij je houden. Wij geven onze klanten real-time inzicht in de data en feedback van medewerkers. Zo wordt inwerken pas echt leuk. In de afgelopen jaren zijn we sterk gegroeid naar een team van 45 talenten. Het Appical platform is live in 72 landen en hebben meer dan 135.000 nieuwe medewerkers verwelkomt via de Appical app.

Thomas van Rees Vellinga Associate VP - Appical

Neem ook uw collega's mee!

De deelname prijs bedraagt € 425,- per persoon.

Komt u met meerdere deelnemers van dezelfde organisatie? Dan geldt er een aanzienlijke collega-korting.

Bij twee deelnemers is de korting € 50,- per persoon.
Komt u met z'n drieën (of met meer) dan krijgt u maar liefst € 100,- korting per persoon.
(alle prijzen excl BTW)

Dat scheelt!

Voor wie?

  • HR managers en -directeuren
  • HR adviseurs
  • HR coördinatoren
  • HR medewerkers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.